Koerier Limburg

koeriersauto

Uw bezorgservice uitbesteden?

Veel ondernemers regelen zelf het bezorgen van hun producten aan de (lokale) klanten. Dat is natuurlijk een mooie service die door klanten zeker zal worden gewaardeerd. Het is echter ook vaak een kostbare zaak. In dit artikel wil ik u graag uitleggen hoe u dit ook op een andere manier kunt regelen.

Een eigen bezorgdienst kan inderdaad een behoorlijke kostenpost zijn. Om te beginnen hebt u een bestelauto nodig. Bij een nieuwe bestelauto brengt dat een behoorlijke investering met zich mee en in het geval van een gebruikte bestelauto de risico’s op (dure) reparaties. Bovendien staat zo’n bestelauto ook vaak stil als u bijvoorbeeld maar enkele dagen of uren in de week uw bestellingen bezorgt. Deze bestelauto moet bovendien worden bestuurd. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar veel ondernemers zijn liever bezig met ondernemen en omzet genereren dan met het bezorgen van bestellingen. Vaak wordt er daarom gekozen om iemand in dienst te nemen om deze bestellingen te bezorgen. In de meeste gevallen betekent dit dat er één persoon is die de bestellingen bezorgt met uw bestelauto. Dat heeft het voordeel dat hij weet hoe het werkt en wellicht ook de terugkerende klanten zal (her)kennen. Het nadeel kan natuurlijk zijn dat deze persoon ook vakantiedagen heeft en (langdurig) ziek kan worden. In dat geval moet u dus op het laatste moment van alles gaan regelen om deze chauffeur te vervangen. Blijft hij langer ziek, dan kunnen de dubbele loonkosten bovendien behoorlijk oplopen.

Het is echter mogelijk om uw bezorging uit te besteden. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Wij beschikken over meerdere bestelauto’s van verschillende formaten en over diverse chauffeurs. Hiermee kan er dus eenvoudig van voertuig of chauffeur worden gewisseld. Het is aan te bevelen om uw bestellingen zoveel mogelijk door dezelfde chauffeur te laten bezorgen. Echter, in het geval van ziekte of vakantie, is deze op het laatste moment nog te vervangen en loopt u niet het risico dat uw pakketten niet worden bezorgd.

U hoeft geen eigen bestelauto’s te kopen of te leasen. Als u geen bestelauto met chauffeur nodig heeft zijn er geen doorlopende kosten. Zeker in het geval u een bestelauto heeft geleased en de zaken zouden minder gaan of er is een dipje in het aantal bestellingen in bijvoorbeeld een vakantieperiode dan lopen deze kosten gewoon door indien u een eigen auto met personeel heeft. U heeft geen kosten voor wegenbelasting, verzekering en niet te vergeten onderhoud als u deze service uitbesteed. Als u een bestelauto inclusief bezorger op uur-basis inhuurt van een extern bedrijf zijn al deze kosten reeds inbegrepen en loopt u hiermee geen enkel risico.

De dienstverlening van de ingehuurde chauffeur is zeer flexibel. Er komt veel kijken bij een goede bezorgservice en bedrijven hebben verschillende wensen betreffende de manier van bezorgen. Zo is het om te beginnen mogelijk om de ingehuurde chauffeur uit te rusten met uw eigen bedrijfskleding. Zo kan hij zich presenteren als zijnde een medewerker van uw bedrijf. Maar dit hoeft natuurlijk niet.
U kunt uw eigen bezorglijsten / routes gebruiken maar u kunt dit ook uitbesteden. U levert dan de betreffende adressen aan en wij maken er dan de meest ideale route van.
Indien gewenst kunnen we op elk adres de ontvanger laten tekenen voor ontvangst of we kunnen de chauffeur een foto laten maken indien een bestelling ergens buiten mag worden neergezet. Dit laatste gebeurt overigens altijd in overleg met u. De chauffeur zal nooit zonder toestemming ergens een pakket gewoon buiten neerzetten.

Ook is het mogelijk om direct retourgoederen mee te nemen. Het kan dan gaan om defecte producten die worden omgeruild, producten uit de verhuur die moeten worden opgehaald of om lege kratten etc. Deze spullen worden dan aan het eind van de route weer bij uw bedrijf afgeleverd.

Op welk moment of periode van de dag, u uw bestellingen wilt laten bezorgen is natuurlijk ook geheel naar uw wens aan te passen. Als u voornamelijk bedrijven als klant heeft kan de bezorger het beste tijdens kantooruren de routes rijden. Levert u voornamelijk aan particulieren dan is het wellicht ook een goede optie om alles in de avonduren te bezorgen. Dan is er een grotere kans dat de ontvanger thuis is. Dit kan bovendien een mooie extra service opleveren. Vandaag besteld én vandaag bezorgd. Dat zullen uw klanten zeker waarderen. Ook handig als het om grote en/of zware pakketten gaat. U kunt de klant die in uw winkel is dan aanbieden om de spullen dezelfde dag nog te laten bezorgen terwijl hij/zij gerust nog verder kan winkelen zonder de aangeschafte producten mee te moeten sjouwen. Misschien is het zelfs iets wat niet in zijn auto past.

Wat de service betreft zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. U geeft aan wat u van de bezorger verwacht en wij zullen in overleg met u kijken hoe we hier op de beste manier invulling aan kunnen geven.

Wij kunnen niet een kant en klaar uurtarief in dit artikel noemen omdat elke bedrijf andere wensen heeft. Wij denken echter dat wij u tegen een zeer gunstig tarief veel werk en risico uit handen kunnen nemen. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op per telefoon of email.
Wij komen graag naar u toe en u bent natuurlijk ook van harte welkom voor een afspraak op ons kantoor in Kerkrade.

Call Now Button